Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η Ολυμπιάδα της Καρδιάς μας

''Πολίτες του Κόσμου,citizens of the world ....οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους''
Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αξίζει να θυμηθούμε εκείνη την μοναδική στιγμή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Την στιγμή που η εθνική περηφάνια του σύγχρονου νεοέλληνα άγγιξε τα ύψη. Ναι τα καταφέραμε, ναι είμαστε Πολίτες του Κόσμου !!!


Καταφέραμε να αφήσουμε άναυδο όλο τον κόσμο, διαψεύσαμε τους κακεντρεχείς ξένους δημοσιογράφους, που μας χλεύαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας, η προσφορά εθελοντών ξεπέρασε κάθε προσδοκία (η έννοια του εθελοντισμού, ίσως είναι και το μόνο θετικό στοιχείο που μας έμεινε ).
Δεν θα σταθώ στην αλλοτρίωση και εμπορευματοποίηση του Ολυμπιακού ιδεώδους. Ελάχιστοι θυμόμαστε τα ρεκόρ, τα μετάλλια, τα σκάνδαλα ντόπινγκ. Όλοι όμως θυμόμαστε εκείνα τα πρώτα λεπτά της τελετής έναρξης, που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε και να ξεφύγουμε από τον μίζερο εαυτό μας και να αποδείξουμε στον κόσμο ότι οι Έλληνες, όταν θέλουν να καταφέρουν κάτι, το πετυχαίνουν.
Δυστυχώς, όταν έφυγε αυτή η λάμψη από πάνω μας, αποκαλύφθηκε η αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το μεγαλείο, όχι του αθλητικού ιδεώδους της αρχαιότητας, αλλά της μίζας, της σπατάλης, της διαπλοκής. Ήταν ένα ακόμα βήμα προς τον γκρεμό, όπου οδεύαμε ολοταχώς, χωρίς βέβαια οι περισσότεροι από μας να το γνωρίζουμε.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 πλέον στην μνήμη μας  είναι συνώνυμο των αρνητικών συναισθημάτων και της εθνικής απογοήτευσης. Για άλλη μια φορά κατηγορούμε τους υπεύθυνους της κατάντιας μας, χωρίς να γυρνάμε το δάχτυλο σε μας και την συνενοχή που έχουμε.
Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη κατάθλιψη, αλλά να θυμηθούμε εκείνα, τα λίγα λεπτά, της εθνικής μας ανάτασης......
Δείτε το
Θυμηθείτε
Το έχουμε ανάγκη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου