Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Δυστυχώς, η γίδα ψόφησε.....





Και εκεί που λες ότι έχουν φύγει όλοι διακοπές, εκτός από σένα και κανένας δεν ανησυχεί για όλα αυτά που ανακοινώνονται καθημερινά, ξαφνικά εμφανίζονται χιλιάδες τιμητές, υποστηρικτές, ρατσιστές και αντιρατσιστές και βγάζουν πύρινους λόγους στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή τον αποκλεισμό μιας 23χρονης αθλήτριας. Τελικά όλοι εδώ είναι και περιμένουν κάποιο συμβάν να εκτονωθούν!!!!


Το μεγάλο ερώτημα μου είναι τι λαός είμαστε; Τι μας νοιάζει και τι μας πειράζει; 
-από τις αρχές του χρόνου 1.300 συνάνθρωποί μας έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους
-ενώ δεν τα φάγαμε μαζί, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα λουκούλλειο γεύμα
-η ανεργία και τα λουκέτα στην αγορά έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το κόκκινο
-η φτώχεια έχει χτυπήσει τους μικρομεσαίους
-η υγειονομική περίθαλψη συναγωνίζεται τα επίπεδα τριτοκοσμικών χωρών
-το εκπαιδευτικό σύστημα είναι εξαθλιωμένο
και η λίστα με την κατρακύλα μας δεν έχει τελειωμό..........
Και όμως περιμένουμε υπομονετικά να μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν και μας θυσίασαν. Τους κρίναμε ικανούς, δεινούς πολιτικούς και εθνοσωτήρες. Άλλωστε τους εμπιστευτήκαμε και τους δώσαμε άφεση για τις πράξεις τους, γιατί ο σκοπός τους ήταν η σωτηρία μας !!!
Οι Ισπανοί κατεβαίνουν καθολικά στους δρόμους, γιατί δεν θέλουν να γίνουν Ελλάδα. Και οι Έλληνες τι κάνουμε; Κλαίμε την μοίρα μας, που δεν έχουμε χρήματα να πάμε διακοπές και βουλιάζουμε στην κατάθλιψη, με την ιδέα του επερχόμενου χειμώνα και της μοίρας που μας επιφυλάσσουν.
Που πήγε η αγανάκτησή μας; 
Τον Μάιο του 2011, ξεκινήσαμε να μαζευόμαστε σε όλες τις πλατείες και διαδηλώναμε την αγανάκτησή μας για τα μνημόνια, εξαιτίας ενός συνθήματος των Ισπανών: "Ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες".
Τότε ξεσηκωθήκαμε. Τώρα;
Προφανώς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Είχαν άδικο, λοιπόν, όλοι εκείνοι που μιλούσαν για τους επαναστάτες του καναπέ και των κοινωνικών δικτύων;
Έχουν άδικο οι Ευρωπαίοι, αλλά και οι εγχώριοι εθνοσωτήρες μας, που πασχίζουν για το καλό μας, αλλά εμείς είμαστε ο ανασταλτικός παράγοντας και το εμπόδιο στην ανάπτυξη και την ευημερία που προσπαθούν να μας φέρουν;
"Η γίδα ψοφάει, αλλά το κεφάλι το'χει ψηλά" λέει η σοφή παροιμία μας.
Ξυπνάμε μόνο όταν κάποιος μας θίγει τα εθνικά και πατριωτικά μας αισθήματα, όταν κάποιος μας χαρακτηρίσει τριτοκοσμικούς, ρατσιστές και απολίτιστους και πάνω από όλα, όταν μας λένε ότι δεν έχουμε θέση με τους "πολιτισμένους" Ευρωπαίους.
 Εκεί περιορίζεται η αγανάκτησή μας και μέχρι εκεί φτάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου