Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Λέρος: Οι Γιατροί του Κόσμου συλλέγουν τρόφιμα για τους ασθενείς του Ψυχιατρείου - Τελευταία νέα - Το Βήμα της Κω

Λέρος 1989


Θυμάστε το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ “Island of outcasts” του BBC, την ντροπή της Λέρου,όπου οι απαράδεκτες συνθήκες εγκλεισμού των ασθενών στην ψυχιατρική κλινική συγκλόνισαν την κοινή γνώμη σε παγκόσμιο επίπεδο ??






Ο εφιάλτης στο ψυχιατρείο - κολαστήριο της Λέρου, επιστρέφει. Αυτή τη φορά, οι ασθενείς δεν δένονται, δεν κάνουν ομαδικό μπάνιο με λάστιχο, δεν αντιμετωπίζονται ως «πράγματα» από το προσωπικό του ψυχιατρείου. Αυτή τη φορά, πεινάνε…



'Oπως φαίνεται και από το έγγραφο που φέρνει στο φως σήμερα η “PRESS Time”, οι γιατροί του Ψυχιατρείου της Λέρου, έχουν ενημερώσει αρμοδίους και μη, από τις 5 Ιουνίου, ότι δεν έχουν φαγητό να σιτίσουν τους ασθενείς !!!
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ, πέρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε…
Αφού κανένας από τους “σωτήρες” μας (και, φυσικά, τις αρμόδιες υπηρεσίες) δεν ευαισθητοποιήθηκε, οι ελπίδες των γιατρών να μην πεθάνουν από την πείνα οι ασθενείς τους, έχουν στραφεί στην αλληλεγγύη των συναδέλφων τους και του μέσου Έλληνα. Τη σκυτάλη πήραν Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συναδέλφων Γιατρών από το Ψυχιατρείο της Λέρου απέστειλαν άμεσα επισιτιστική βοήθεια στήνοντας μια γέφυρα ανθρωπιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου