Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε εμείς !!!

Οι εργαζόμενοι, της  Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθότι απλήρωτοι από το 2011, με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης. Αποφάσισαν ότι οι ίδιοι μπορούν να κρατήσουν το εργοστάσιο,χωρίς αφεντικά και ξένα κεφάλαια !!


Η διοίκηση της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου ΦΙΛΚΕΡΑΜ  & JOHNSON, έχει εγκαταλείψει το εργοστάσιο από τον Μάιο του 2011.
Η πρόταση του Σωματείου για να λυθεί το αδιέξοδο, καθώς η διοίκηση έχει δηλώσει ότι το εργοστάσιο δεν θα επαναλει-τουργήσει λόγω έλλειψης κεφαλαίων, είναι να περάσει σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης, πρόταση που υπερψηφίστηκε από το 98% των εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση. Συγκεκριμένα ζητούν να έρθει το εργοστάσιο στα χέρια των εργατών και να παραιτηθούν, χωρίς καμία απαίτηση από την μελλοντική εργατική αυτοδιαχείριση, όλα τα μέλη της διοίκησης και οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στο ΔΣ.
Όσον αφορά το αρχικό κεφάλαιο, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του εργοστασίου, η πρόταση των εργαζομένων είναι να δοθούν προκαταβολικά από τον ΟΑΕΔ τα ποσά που ούτως ή άλλως δικαιούνται.
Τέλος, οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής διεκδικούν την δημιουργία νομοθεσίας για τη λειτουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ώστε να είναι κατοχυρωμένο νομικά τόσο το δικό τους όσο και ανάλογα μελλοντικά εγχειρήματα.


Πηγή: http://plateiamolaon.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου