Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Γελάστε με την ψυχή σας !!!

Η ιδέα της yoga του γέλιου, την ξεκίνησε στην Βομβάη της Ινδίας, ο Δρ Κατάρια το 1995 με μια ομάδα πέντε ατόμων και σήμερα υπάρχουν πάνω από 6.000 club γέλιου, σε 61 διαφορετικές χώρες του κόσμου.


Η “Γιόγκα του Γέλιου” είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση.
Στη “Γιόγκα του Γέλιου”,  το γέλιο χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και όχι σαν συναίσθημα. Επειδή δεν στηρίζεται καθόλου στο μυαλό, μας βοηθάει να απομακρυνόμαστε με ευκολία από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας κτλ. Σαν αποτέλεσμα είναι να είμαστε χαρούμενοι, να έχουμε αίσθηση του χιούμορ, ή έστω και λόγο να γελάσουμε.
Η “Γιόγκα του Γέλιου” βασίζεται στη φιλοσοφία «προσποιούμαι την ευτυχία». Ξεκινάμε να γελάμε προσποιητά και διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας και φυσικά την παιδική μας διάθεση σύντομα το ψεύτικο γέλιο γίνεται πραγματικό και ρέει σαν ποτάμι!
Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών (ενδορφίνες) που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στον οργανισμό μας. Το γέλιο μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, καταπολεμά την κατάθλιψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα , ενεργοποιεί το μεταβολισμό, συμβάλλει στη καλή λειτουργία του γαστροπεπτικού, αποτοξινώνει τα όργανα και το σώμα και πολλά ακόμη. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης το 2005 κατέδειξε ότι το γέλιο μπορεί να είναι αληθινό φάρμακο για τις καρδιοπάθειες, με ημερήσια δόση τα 15 λεπτά, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Επιπλέον, το γέλιο αποτελεί μία ήπια μορφή άσκησης. Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. 1 λεπτό εγκάρδιου γέλιου ισοδυναμεί με 10 λεπτά κωπηλασίας ή 15 λεπτά τρέξιμο!! Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που δεν γυμνάζονται τακτικά.
Εδώ θα βρείτε τις ομάδες γέλιου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Δοκιμάστε το,εξάλλου όπως λένε και οι Κινέζοι "μέρα χωρίς γέλιο,είναι χαμένη μέρα"
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου