Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μετά την Carrefour, ποιες τράπεζες ακολουθούν ??

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Carrefour από την Ελλάδα,υπάρχουν φήμες ότι  ακολουθούν και δύο γνωστές ιδιωτικές τράπεζες.







Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr,ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Credit Agricole ανέλαβε τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της θυγατρικής της, Εμπορικής Τράπεζας, στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, δημιουργώντας την αίσθηση προετοιμασίας για την εγκατάλειψη της χώρας σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ο Αλέν Στρουμπ, αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Credit Agricole, αναφερόμενος στην πορεία του τραπεζικού συστήματος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία διέρχεται μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μεταβολές στη δομή του τραπεζικού συστήματος της χώρας».
Τέλος, αίσθηση αποχώρησης από τη χώρα έχει δημιουργηθεί και για την Eurobank. Σε ανάλυσή της, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η τράπεζα θεωρεί ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου