Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η Βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε Ελληνικό νησί


Η Ελληνο-Αυστραλική οικογένεια Σταμούλη πούλησε το μικρό ελληνικό νησί της στο Ιόνιο Πέλαγος, στην τιμή ευκαιρίας των € 5 εκατ. Ευρώ, στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ.Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Arabian Business , το νησί Οξιά,1236 στρεμμάτων, αρχικά διαφημίστηκε από τους ιδιοκτήτες του ότι πωλείται στην τιμή των € 6,9 εκατ. ($ 9.100.000).  Το όμορφο νησί κοντά στην Ιθάκη είναι ακατοίκητο και έχει τρεις μεγάλους κόλπους. Οι  νέοι ιδιοκτήτες του φέρεται να θέλουν να αναπτύξουν μέρος του νησιού. Μέρος του νησιού προστατεύεται από το οικολογικό δίκτυο Natura 2000.
 Τα νέα από την πώληση έρχονται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του κρατικού επενδυτικού  ταμείου του Κατάρ ότι έχει υπογράψει μια συμφωνία  εξαγοράς του  Smeralda Holding, που κατέχει θέρετρα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Costa Smeralda στη Σαρδηνία.Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει  δηλώσει ότι θέλει να αποκτήσει περισσότερα ξενοδοχεία και συγκροτήματα στην Costa Smeralda, συμπεριλαμβανομένου του Porto Cervo Marina, το Porto Cervo ναυπηγείο, το Pevero Golf Club, καθώς και το 51% ενδιαφέροντος σε 2.290 εκτάρια γης δίπλα υπανάπτυκτες περιοχές.
Ο  Διευθύνων Σύμβουλος και CEO του Κατάρ Holding, Αχμάντ Μοχάμεντ αλ-Σαγιέντ, δήλωσε:«Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε  να υποστηρίζουμε  τη συνεχή ανάπτυξη του προγράμματος, όπως θα δείτε στην  Costa Smeralda, που θα  ενισχύσει τη θέση της, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου