Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Προηγείται καθαρά η ΝΔ στο "πρωινό κύμα" αλλά ... "το βράδυ ξυρίζουν το γαμπρό"


Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι ανήκει η "νίκη του πρωινού", δηλαδή προηγείται καθαρά μέχρι στιγμής στο πρώτο κύμα των εκλογέων που ψήφισε μέχρι τις 11 το πρωί, όπως αναφέρει στο defencenet.gr έγκυρη πηγή ξένης δυτικής πρεσβείας, που παρακολουθεί στενά την εκλογική μάχη στην Ελλάδα και έχει "ανοικτή γραμμή" με τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων και τα exit poll που βρίσκονται σε εξελιξη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας, όταν κλείσουν οι κάλπες το αποτέλεσμα θα έχει μείνει το ίδιο. Είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί δηλαδή αυτό που έγινε στις 6 Μαΐου που ανατράπηκε, από το μεσημεριανό και το απογευματινό κύμα.
Το βράδυ μπορεί να έχει αλλάξει και το "ποιοτικό" περιεχόμενο έστω και αν μείνει το ίδιο αποτέλεσμα, ήτοι να έχει μειωθεί σε τέτοιο επίπεδο η διαφορά, που να μην επιτρέπει την εξαγωγή "καθαρού" πολιτικού μηνύματος. Σε ότι αφορά την συμμετοχή δεν παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές μέχρι αυτή την ώρα, σε σχέση με τον αριθμό των ψηφισάντων στις εκλογές της της 6ης Μαΐου.

Να σημειώσουμε ότι οι ίδιοι μιλάνε για "μια σημαντική έκπληξη που προκύπτει από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα", αναφορικά με τα λοιπά κόμματα, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες διευκρινήσεις.
Βέβαια και στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα αποτελέσματα του πρωινού κύματος δεν είχαν καμία σχέση με τα τελικά, αφού τα exit poll που είχαν κλείσει στις 11 το πρωί έδιναν τη ΝΔ περί το 25% και τελικά κατέληξε στο 18,85%.
Πάντως το σημερινό ποσοστό που λαμβάνει είναι σαφώς υψηλότερο μέχρι στιγμής από το 25% και μας μεταφέρθηκε ότι "Αν μπορούσε να διατηρηθεί θα ήταν κοντά στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2009" δηλαδή κοντά στο 33%...

Πηγή : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου