Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τα 5 απαγορευμένα μέρη στον πλανήτη

5. Club 33

Τοποθεσία : Anaheim,California
Ιδιοκτήτης: Disneyland
Ίδρυση: 1967
Πρόκειται για ένα ιδιωτικό κλαμπ, που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας στην Ν.Ορλεάνη και αποτελεί μέρος της Disneyland. Η είσοδος του αναγνωρίζεται από μία ταμπέλα με τον αριθμό 33. Τα μέλη του έχουν αποκλειστική πρόσβαση στο κλαμπ και δεν είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό.


4. Ise Grand Shrine

Πρόκειται για έναν σιντοϊστικό ναό στην Ιαπωνία, στην πόλη Ise και είναι αφιερωμένος στην Θεά του Ήλιου. Πρόσβαση στον συγκεκριμένο ναό μπορούν να έχουν μόνο μέλη της αυτοκρατορικής Ιαπωνικής οικογένειας.
Το παράδοξο με τον συγκεκριμένο ναό είναι ότι γκρεμίζεται και ξαναχτίζεται ανά 20 χρόνια, επειδή σύμφωνα με τον σιντοϊσμό αυτός είναι ο κύκλος του θανάτου και της γέννησης. Ο ναός θα ξαναχτιστεί το 2013.




3. Area 51

H γνωστή σε όλους μας, από ταινίες και ιστορίες συνομωσίας, περιοχή 51 στην πολιτεία Νεβάδα των ΗΠΑ. Πρόκειται για στρατιωτική βάση όπου γίνονται δοκιμές πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε όποιον δεν εργάζεται εκεί.




2. Mezhgorye

Πόλη στη Ρωσία, ιδρύθηκε το 1979 και φημολογείται ότι εκεί ζουν όσοι εργάζονται στο όρος Yamantau, μια περιοχή όπου θεωρείται ύψιστης ασφαλείας από τους Ρώσους. Σε ερωτήσεις των ΗΠΑ, τι ακριβώς υπάρχει στο συγκεκριμένο όρος, οι Ρώσοι δεν έχουν δώσει σαφή απάντηση. Ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι ορυχείο, χώρος αποθήκευσης για τρόφιμα, θησαυροφυλάκιο ή πυρηνικό καταφύγιο για τους Ρώσους ηγέτες.


1. Mount Weather Emergency Operations Center

Βρίσκεται στην πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ και είναι το αρχηγείο της FEMA (υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών). Ονομάζεται και ως η περιοχή της "τελευταίας ελπίδας". Δημιουργήθηκε στην δεκαετία του 50, λόγω του ψυχρού πολέμου και συνεχίζει την λειτουργία του ακόμη και σήμερα. Η περιοχή θεωρείται υψίστης ασφαλείας και έχουν πρόσβαση μόνο ορισμένοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης. Σε περίπτωση ολέθριας καταστροφής, εκεί θα διαφύγουν οι "εκλεκτοί", για να γλιτώσουν από την καταστροφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου