Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012
“ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας μέσω της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ε.Κ.Π.Α υλοποιεί το έργο “ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».
Η υλοποίηση της κατάρτιση θα υλοποιηθεί στους εξής άξονες: «Άξονας Προτεραιότητας 13 - Εδραίωση της μεταρρύθμισης στο τομέα ψυχικής υγείας, Ανάπτυξη της Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης», «Άξονας Προτεραιότητας 14 - Εδραίωση της μεταρρύθμισης στο τομέα ψυχικής υγείας, Ανάπτυξη της Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» & «Άξονας Προτεραιότητας 15 - Εδραίωση της μεταρρύθμισης στο τομέα ψυχικής υγείας, Ανάπτυξη της Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά συνολικά σε όλη την επικράτεια την κατάρτιση 1.000 επιστημόνων υγείας όπως ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κ.α. Η κατάρτιση και θα υλοποιείται σε τμήματα των 25 ατόμων και περιλαμβάνει:
δια ζώσης εκπαίδευσηΗ υλοποίηση της κατάρτιση θα υλοποιηθεί στους εξής άξονες: «Άξονας Προτεραιότητας 13 - Εδραίωση της μεταρρύθμισης στο τομέα ψυχικής υγείας, Ανάπτυξη της Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης», «Άξονας Προτεραιότητας 14 - Εδραίωση της μεταρρύθμισης στο τομέα ψυχικής υγείας, Ανάπτυξη της Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» & «Άξονας Προτεραιότητας 15 - Εδραίωση της μεταρρύθμισης στο τομέα ψυχικής υγείας, Ανάπτυξη της Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά συνολικά σε όλη την επικράτεια την κατάρτιση 1.000 επιστημόνων υγείας όπως ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κ.α. Η κατάρτιση και θα υλοποιείται σε τμήματα των 25 ατόμων και περιλαμβάνει:
εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) και
πρακτική άσκηση
συνολικής διάρκειας 85 ωρών.
Μετά το πέρας της κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου